Over Speelbelovend

Filosofie van Speelbelovend

Albert Einstein: “Fantasie is belangrijker dan kennis.”

Fantasie is niet alleen de oorsprong van veel werkelijkheid en de spil van innovatie, het is ook het voornaamste middel voor kinderen om de werkelijkheid te ontdekken en te verkennen. Speelbelovend wil de fantasie stimuleren en kinderen helpen door alleen die middelen te bieden, die het speelgenot vergroten en de fantasie aanwakkeren.

Met dat speelgoed speelt het goed!

Speelbelovend levert alleen de basis om goed te spelen! De Reuzenspeelknijpers, zandzakjes en speelrekken bijvoorbeeld geven het kind slechts het gereedschap in handen om zijn fantasie te kunnen spelen en uit te leven. Op de foto’s ziet u dat ons speelgoed in de fantasie kan transformeren.

Speelbelovend MVO

Naast onze bovengenoemde doelstelling stellen wij onszelf ten doel dat ons Speelgoed wordt gemaakt door mensen die in onze snelle wereld een grotere afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Door met de dagbesteding van instellingen samen te werken, ontwerpen aan te passen, aanpassingen bij de productie toe te voegen en rekening te houden met de condities waarbij de individuele mensen prettig kunnen werken, kunnen meer mensen participeren. Het speelgoed, vermeld op deze website, komt tot stand met hulp en inzet van mensen met een lichamelijke en / of verstandelijke beperking of die om andere reden een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben. Alle producten komen via MVO tot stand. Wij proberen de voorraad op peil te houden zodat we snel kunnen leveren. Soms kan de levertijd vooral bij een plotseling toegenomen vraag en voor de op aanvraag geleverde producten oplopen tot 3-6 weken. Wij hopen dat u hiermee rekening wilt houden. Indien u toch in problemen komt, zijn wij altijd bereid om samen naar oplossingen te zoeken.

Speelbelovend is een samenwerkingsverband tussen GRA-CV Nichemarket Development uit Hilversum en een aantal afdelingen van dagbesteding voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Wij werken samen met Multabedrijven, Sherpa Houtwerk, Iederz en Pastzo (Amerpoort).

Ons speelgoed wordt in Nederland gemaakt en voldoet aan de CE-richtlijnen.

Vertegenwoordiging

In Nederland en de rest van de Benelux voorzien wij zelf in de verkoop, maar Josep Maria Figueras (Trígonos) neemt de internationale verkoop biten de Benelux voor zijn rekening. Voor buitenlandse leveringen gelden wat andere prijzen dan voor de binnenlandse markt. Prijslijsten voor de benelux zijn bij ons per mail aan te vragen. Helaas zijn deze prijzen nog niet te bekijken op onze website.

Geschiedenis en ontstaan van het merk Speelbelovend

De reuzenspeelknijpers, die wij voor het eerst op de kleuterschool van onze zoon zagen, waren met de hand gemaakt. Toen Sinterklaas elke leerling uit de klas een knijper wilde geven, bleek het veel werk om deze knijpers geheel handmatig voor Sinterklaas te maken. Chris Rijff kende de CNC-freesmachine al sinds 1999 vanuit de luchtvaart en zag mogelijkheden om de knijpers met een computergestuurde machine te fresen en een project was geboren! Al gauw was de vraag te groot om zelf thuis de gefreesde knijpers af te werken en Chris ging op zoek naar een mogelijkheid om de knijpers elders te laten schuren. Zo kwam hij bij de dagbesteding van Sherpa. Daar zag hij echter mogelijkheden om in samenwerking met de enthousiaste begeleiders het gehele productieproces van de knijpers door de cliënten te laten uitvoeren. Hij pastte de CNC-machine zo aan dat een aantal cliënten de freesmachine zelf zouden kunnen bedienen. Inmiddels werd er ook ander speelgoed ontwikkeld wat door de dagbesteding van Sherpa kon worden geproduceerd en zo ontstond het merk Speelbelovend. Door een goede organisatie en begeleiding kan het produceren worden gereguleerd, zodat de cliënten niet onder druk komen te staan. De specifieke capaciteiten van de cliënten worden dáár in het productieproces ingezet, waar die capaciteiten het best tot zijn recht komen. Zo draagt ieder zijn steentje bij aan de productie van speelgoed dat later in gewone speelgoedwinkels in binnen- en buitenland wordt verkocht. Dat geeft voldoening aan de cliënten, de begeleiders en aan ons. Wij hebben enorme waardering voor de begeleiders. Zij zoeken naar de specifieke kwaliteiten van de cliënten zodat ieder een bijdrage aan het proces kan hebben. Om ervoor te zorgen dat de cliënten niet onder druk komen te staan is een goede structurering en organisatie nodig. U zult begrijpen dat dit ondanks alle inzet wel eens mis gaat waardoor de levertijd van een bepaald product wel eens stagneert of iets langer duurt. We zetten ons er echter voor in om dit zo goed mogelijk op te vangen. De dagbesteding Sherpa Houtwerk en Textiel werden de eerste productieafdeling van het speelgoed van het merk Speelbelovend en Amerpoort deed nog wat extra schuurwerk. Inmiddels neemt de dagbesteding van Multabedrijven en WSV Iederz ook een groot deel van de productie voor zijn rekening. De kwaliteit van het speelgoed is goed en ons speelgoed wordt gemaakt volgens de CE- richtlijnen.