Wandkugelbahn

Twee kinderen die met de kugelbahn spelen

Ben je geïnteresseerd in de Wandkugelbahn neem dan contact op via deze website https://www.wandkugelbahn.com/nl-nl

Op de website staat het volgende:

De Wandkugelbahn is een houten magnetische knikkerbaan die je aan de muur bevestigt.

De Wandkugelbahn is gemaakt van beukenhouten elementen die door middel van kleine vaste magneetjes tegen een metalen achterwand blijven plakken. Door de houten delen iedere keer anders te rangschikken, kun je de meest creatieve knikkerbanen maken!

Je kunt de coolste knikkerbanen maken, maar de Wandkugelbahn is ook zonder knikkers te gebruiken. Je kunt dan de leukste creatieve vormen maken (zoals robots, octopussen en schorpioenen) of de elementen gebruiken als wandplanken waarop je je ‘minifigs’ kunt uitstallen.

Dus ben je de knikkerbaan een keertje beu, laat dan je fantasie de vrije loop!

Sweet Heroes

Sweet Heroes poppen met stiften

 

Wat een prachtig sociaal duurzaam non profit project, waar grote en kleine helden plezier aan beleven!

Meer info en bestellen bij Sweet Heroes

Sweet Heroes®: speelgoed met een goed verhaal

Sweet Heroes® zijn ontelbare helden in één. Ze staan te popelen om je te helpen, te troosten, op avontuur te gaan, of aan het lachen te maken. Maar eerst moet jij hén helpen. Ze zien namelijk niets. En hoe kunnen ze nou spannende verhalen vertellen of grapjes maken zonder mond?

Met de bijgeleverde eco stiften breng je Sweet Heroes® tot leven en worden ze alles wat je wilt. Want wil je iets nieuws? Doe ze dan in de was en ze zijn zo weer wit. Steeds opnieuw.

Stichting My World is de maker van Sweet Heroes®. En My World brengt graag werelden samen. De wereld van grote én kleine helden. Want grote helden in Nepal maken Sweet Heroes® voor kleine helden, hier, in het Westen.

Sweet Heroes® zijn gemaakt van biologisch katoen en worden fairtrade gemaakt. En dat is bijzonder in speelgoedland. De popjes worden handgemaakt en zijn van de allerhoogste kwaliteit. Babu, de jongetjespop en Nanu, de meisjevariant, hebben zodoende ook een CE-keurmerk gekregen en zijn gegarandeerd veilig vanaf 0 jaar.

 

Getekende Gezichtjes

De Grote Wolf

Afbeelding van een houten grote wolf

Wat is De Grote Wolf – Houten Speelgoed?

Samen consuminderen door hergebruik is het motto van De Grote Wolf. Door het aanbieden van prachtig houten speelgoed willen wij het taboe doorbreken op het geven van ingespeeld speelgoed.

Als moeder van twee opgroeiende kinderen merkte ik, Vera Wolf, hoe vaak er nieuw en goedkoper (plastic) speelgoed wordt gekocht en gegeven. Nieuw duurzaam speelgoed kopen is nu eenmaal kostbaar. Dit was voor mij dé stimulans voor het creëren van een nieuw circulair duurzaam concept.

De Grote Wolf – Houten Speelgoed heeft een uitgebreid assortiment met betaalbaar tweedehands kwaliteitsspeelgoed. Van educatief, vintage, muziekinstrumenten tot poppenwagens, er is voor elk wat wils. Via de webshop krijgt het oerdegelijke speelgoed een tweede leven. Daarnaast maken we alleen gebruik van hergebruikte dozen en verpakkingsmateriaal.

De Speelgoeddokters

Bij De Grote Wolf belandt niks op de afvalberg. Kapot, afgeleefd of incompleet houten speelgoed wordt weer gerepareerd. We werken samen met twee sociaal maatschappelijke stichtingen en de gepassioneerde houtbewerker Maarten. Deze Speelgoeddokters blazen het speelgoed weer nieuw leven in door te repareren, te schuren en te schilderen. Speelgoed dat anders weggegooid zou worden of op een zolder zou staan weg te stoffen, ziet er nu weer zo goed als nieuw uit en staat klaar voor een nieuw speelkameraadje.

Heb je zelf nog houten speelgoed staan om te doneren, dan is dit enorm welkom bij De Grote Wolf! Als bedankje voor je donatie krijg je een cadeaubon met 10% korting bij een aankoop uit het assortiment. Vooralsnog mag je dit speelgoed bij de studio van De Grote Wolf (Eindhoven) afleveren. Wij werken aan verzamelpunten door het hele land.

Wordt ook onderdeel van dit circulaire concept!

Wil jij een verzamelpunten voor het houten speelgoed worden? Lijkt het jou wat om als winkel, kinderopvang, BSO of school een verzamelpunt te zijn van dit duurzame en circulaire concept? Neem dan via de onderstaande link contact met mij op voor meer informatie.

Hier kunt u  een flyer downloaden om op te hangen

Veel speelplezier groetjes,

Vera Wolf – de Groot

www.degrotewolf.com

https://www.facebook.com/wolfspeelgoed/

De Potjeskast

De potjes met inhoud in de potjeskast

Op Instagram maakten wij kennis met de Potjeskast. Wij waren erg gecharmeerd van dit initiatief:

Afvalproducten van fabrieken en bedrijven krijgen een tweede leven en door de presentatie en variëteit van materialen krijgen de kinderen de kans die materialen te ontdekken en de mogelijkheden en onmogelijkheden ervan te onderzoeken en hun creativiteit te ontplooien.

Close up van een aantal potjes in de potjeskast
Close up van een aantal potjes in de potjeskast

Wij verzorgen zelf geen abonnement op de potjeskast, maar u kunt meer informatie inwinnen bij Esther Hoogendijk

U kunt ook eerst op de website kijken: www.potjeskast.nl

 

 

 

 

Dit zegt Esther Hoogendijk zelf over De potjeskast:

De potjeskast met inhoud
De potjeskast met inhoud
 • De potjeskast inspireert en draagt bij aan een uitnodigende omgeving. Zet de potjeskast in op jouw school, kinderopvang, buurthuis, thuis of andere plek voor kleine en grote makers.
 • De potjeskast laat kinderen vrij in hun keuze, stelt hun eigen keuze centraal en stimuleert creativiteit. Daarmee creëert de Potjeskast een aantrekkelijke en uitnodigende omgeving.
 • De Potjeskast wordt maandelijks aangevuld met nieuwe materialen. Daarnaast ontvang je maandelijks nieuwe inspiratie voor het gebruik van de potjeskast.
 • De Potjeskast is een product van Esther Hoogendijk, Esther is beeldend kunstenaar, inrichter, conceptontwikkelaar, pedagoog en kindercoach. Ze onderzoekt voortdurend de invloed van ruimte op haar bezoeker.
 • Door middel van uitnodigende sferen en open materialen verleid ze iedereen om vanuit nieuwsgierigheid op zoek te gaan naar verwondering en zo te leren, ontdekken, spelen en leven.
 • Verder praten over de Potjeskast of aftasten hoe ik jullie kan inspireren? Laten we een afspraak maken.
 • Per kast kan je kiezen uit 3 thema’s: Natuur, Techniek of Kunst. Alle 50 potjes zijn gevuld met open materialen om mee aan de slag te gaan, zelfstandig, tijdens de les of activiteit.
 • Heb je het abonnement dan stuur ik je elke maand nieuwe vulling voor 5 potjes.”

Het huis van Pluis

Vilten keien in voorjaarsomgeving

Speelbelovend verkoopt geen artikelen van Het huis van Pluis, maar wij vinden de artikelen zo mooi en zo passend bij onze filosofie dat we het leuk vinden om het merk het huis van Pluis op onze website als promotieartikel te voeren. U kunt de artikelen van Het huis van Pluis bestellen via www.hethuisvanpluis.nl

Het huis van Pluis is een webshop waar speelkleden en toebehoren van 100% natuurlijk materiaal worden verkocht. Al deze producten worden van een goede kwaliteit wol en eventueel zijde met de hand gemaakt!

Wollen kleed van het huis van Pluis met een meertje, een holletje en vilten 'stenen
Herfstkleed met vijver

Deze vrolijke en duurzame speelkleden vormen een sprookjesachtige wereld voor ieder speelgoed. Samen met de speelstenen, grotten en boomstammetjes prikkelen ze de fantasie en de creativiteit.

Daarnaast zijn ze een mooie aanvulling op de seizoenstafels.

Er zijn verschillende landschappen verkrijgbaar voor ieder seizoen en daarnaast zijn er de vrolijke themakleden, zoals Boerderij, Kasteel en Savanne.

Elk speelkleed kan gevuld worden met bijpassende speelstenen, die in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen zijn. De grotten zijn er voor de dieren die liever willen schuilen of in een holletje willen wonen. Ook deze elementen zijn met de hand gemaakt.

Naast de bestaande speelkleden, worden kleden ook op aanvraag gemaakt. Aanpassingen in kleur en indeling is altijd mogelijk.

Zo kunnen er bijzondere gepersonaliseerde kleden worden ontworpen.

 

Wodibow

Een dorp van huisjes en boompjes van Wodibow zelf ingekleurd

Speelbelovend verkoopt Wodibow niet zelf, maar mocht u als retailer interesse hebben in Wodibow artikelen dan kunt u meer informatie vinden via Wodibow

U kunt voor de eerste vragen ook contact opnemen met ons. speelbelovend@gra-cv.com

Wodibow is een prachtig Spaans merk met oog op duurzame productie en met een grote variatie aan speelgoed met veelal een prachtig gestileerd design. Alles is gemaakt van natuurlijke materialen en Wodibow doneert een deel van de opbrengsten aan organisaties die zich sterk maken voor het behoud van de oerwouden. Ook het Speelgoed van Wodibow kan ingezet worden als gereedschap voor de fantasie.

Mooie voorbeelden hiervan zijn de blokjes in geometrische figuren met aan één zijde een kant waarop je met schoolbordkrijt kunt tekenen. Wegen, dorpen, auto’s, raketten en zelfs kunstwerken kunnen worden gecreëerd.

Oudere kinderen (vanaf 7-8 jaar) kunnen het aloude principe van het bouwen van boogbruggen spelenderwijs  met de blokken van Wodibow leren begrijpen. Het is een enorm precies werk om van al deze bogen daadwerkelijk een boogbrug te bouwen.

Hieronder ziet u de kippen en de haan en de Mastodonten en Nanodonten. Een soort puzzels van beukenhout en magneten waarvan je een grote of een kleine olifant, nijpaard of beer kan maken en waarmee je kunt spelen en die ook als decoratie prachtig zijn.

 

De Woonki bestaat ook uit beukenhout en magneten. Woonki is een avontuurzoeker.

Voor het begrip van kinderen kan het leerzaam zijn om de weersverwachting of het seizoen of de tijd in figuren samen te stellen en uit te drukken. De boom van Wodibow kan voorzien worden van winter-, lente-, zomer- of herfsttooi.

en hieronder de emoticons, die bij het uitdrukken en herkennen van emoties een hulpmiddel kunnen zijn .

Emoticons van Wodibow

Wittie en de Regenboogfontein

Kaft Wittie

Dit bijzondere kinderboek, geschreven door Marloes Bloedjes, illustreert heel mooi waar fantasie bij kinderen toe kan leiden.

Opmerking: Inmiddels is het boek uitverkocht, maar bij voldoende vraag wordt een herdruk overwogen. Wittie en de regenboogfontein is nog wel als e-book verkrijgbaar. Neemt u dan contact met ons op via speelbelovend@gra-cv.com

U kunt hier het ontstaansverhaal van het boek lezen, verwoord door Marloes Bloedjes zelf. (pdf)

 • Auteur en illustrator: Marloes Bloedjes
 • Taal: Nederlands
 • Afmetingen: 15x245x165 mm
 • Gewicht: 627,00 gram
 • Leeftijd: 6 – 9 jaar
 • Aantal bladzijden: 156
 • Uitgeverij: Toverzicht
 • Druk: 1
 • ISBN10: 9082137607
 • ISBN13: 9789082137606

Spinifex

Spinifex Speelgoed

Spinifex Cluster

Wij zijn erg enthousiast over het constructiespel van Spinifex Cluster. Daarom willen wij Spinifex Cluster graag onder uw aandacht brengen. Spinifex Cluster past goed bij de filosofie van Speelbelovend, maar wij verkopen het niet. Bent u geïnteresseerd dan kunt u meer informatie krijgen bij https://www.spinifex-cluster.de

Beschrijving

Spinifex Cluster bestaat uit langwerpige berkenplex blokken van ca 20 cm lang x 3,6 cm breed en 1,8 cm dik. In zo’n blok bevinden zich aan beide uiteinden 2 rechthoekige gaten. Eenzelfde tweede blok past precies in zo’n gat, waardoor het tweede blok een haakse verbinding vormt met het eerste blok. Zo voortgaand kan een bouwwerk worden gemaakt. De constructie wordt zo stevig dat je er zelfs een tafel of kruk van kunt maken. Naast een van te voren bedacht idee alleen of samen uit te werken, is het ook leuk om met meer kinderen tegelijk om de beurt een blok in te steken. Zo krijg je een niet van te voren bedacht bouwwerk.

 

Speelkruk Jet

Speelkruk

Speelkruk Jet is weer zo’n leuk ontwerp van GOUDvanHOUT net als de speelkruk Sebastiaan. Dit is een promotieartikel en wordt niet door Speelbelovend geleverd. Lees hier hoe u de speelkruk kunt bestellen.

Op de website van GOUDvanHOUT staat:

“Ga achter de houten kruk zitten en je hebt een eigen winkel. Leg er een spoorbaan onderdoor en je bent ineens de stationschef…Kruk, kassa, keukentrapje, poppenhuis, garage of station…Wat bedenk jij?”

Natuurlijk kan de kruk ook gebruikt worden als opstapje om even de handjes te wassen of gewoon om op te zitten.

Speelkruk Jet is in opdracht van GOUDvanHOUT gemaakt binnen een sociale werkomgeving in Nederland. Speelkruk Jet voldoet aan de Europese richtlijn voor speelgoed.

Materiaal: Ongelakt berkenplex (FSC). Afmeting: h 30 x b 38,5 x d 35 cm. Leeftijd 3+

 

Grapat

Foto van Joguines

Wij vinden Grapat prachtig, maar verkopen het niet. Wilt u meer over Grapat weten en wellicht iets bestellen? Klikt u dan op de volgende link http://www.grapat.eu

Wat gebeurt er wanneer je kinderen geen specifiek speelgoed geeft, maar in huis laat zoeken naar voorwerpen, waarmee ze kunnen spelen?

Ze gaan spelen met bakjes, eierdopjes, garenklosjes, balletjes, gordijnringen, busjes.

Ze zoeken in de natuur naar bloemen, bladen, nootjes, bessen, takjes, stenen en schors en vermaken zich uitstekend.

Dit is de basis van waaruit Grapat is ontstaan. Dit is speelgoed wat erg goed past bij de filosofie van Speelbelovend. Een eerste handreiking voor de fantasie.Ook de productie is ambachtelijk en met aandacht voor de natuur. De onderstaande foto’s spreken voor zich.