De Potjeskast

De potjes met inhoud in de potjeskast

Op Instagram maakten wij kennis met de Potjeskast. Wij waren erg gecharmeerd van dit initiatief:

Afvalproducten van fabrieken en bedrijven krijgen een tweede leven en door de presentatie en variëteit van materialen krijgen de kinderen de kans die materialen te ontdekken en de mogelijkheden en onmogelijkheden ervan te onderzoeken en hun creativiteit te ontplooien.

Close up van een aantal potjes in de potjeskast
Close up van een aantal potjes in de potjeskast

Wij verzorgen zelf geen abonnement op de potjeskast, maar u kunt meer informatie inwinnen bij Esther Hoogendijk

U kunt ook eerst op de website kijken: www.potjeskast.nl

 

 

 

 

Dit zegt Esther Hoogendijk zelf over De potjeskast:

De potjeskast met inhoud
De potjeskast met inhoud
  • De potjeskast inspireert en draagt bij aan een uitnodigende omgeving. Zet de potjeskast in op jouw school, kinderopvang, buurthuis, thuis of andere plek voor kleine en grote makers.
  • De potjeskast laat kinderen vrij in hun keuze, stelt hun eigen keuze centraal en stimuleert creativiteit. Daarmee creëert de Potjeskast een aantrekkelijke en uitnodigende omgeving.
  • De Potjeskast wordt maandelijks aangevuld met nieuwe materialen. Daarnaast ontvang je maandelijks nieuwe inspiratie voor het gebruik van de potjeskast.
  • De Potjeskast is een product van Esther Hoogendijk, Esther is beeldend kunstenaar, inrichter, conceptontwikkelaar, pedagoog en kindercoach. Ze onderzoekt voortdurend de invloed van ruimte op haar bezoeker.
  • Door middel van uitnodigende sferen en open materialen verleid ze iedereen om vanuit nieuwsgierigheid op zoek te gaan naar verwondering en zo te leren, ontdekken, spelen en leven.
  • Verder praten over de Potjeskast of aftasten hoe ik jullie kan inspireren? Laten we een afspraak maken.
  • Per kast kan je kiezen uit 3 thema’s: Natuur, Techniek of Kunst. Alle 50 potjes zijn gevuld met open materialen om mee aan de slag te gaan, zelfstandig, tijdens de les of activiteit.
  • Heb je het abonnement dan stuur ik je elke maand nieuwe vulling voor 5 potjes.”